La Infraestructura Verda com a estratègia de disseny urbà


Expositor: SORIGUÉ
Tipus:
Lloc:

Horari: dimarts, 22 d’octubre de 2019  12:00 - 12:30  

Pedro Calaza Martínez: Coordinador de la Comissió de Boscos Urbans de la AEPJP. Degà del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Galícia.

El vertiginós creixement urbà, que difumina a la natura, i la globalització estan generant entorns de vida inadequats i una gestió incorrecta dels recursos disponibles. A més, és prioritari el disseny de territoris més resilients adaptats al canvi climàtic que ha de ser abordat des de diferents prismes. Un d'ells és un canvi en la planificació de les ciutats i la forma de entendre-les. De fet, els ODS de l'ONU inclouen aconseguir ciutats i comunitats més sostenibles. Una eina d'eficàcia provada és la infraestructura verda, d'aplicació imperativa a Europa, que ofereix una gran quantitat de solucions basades en la natura. Aquesta ponència se centra en l'essència conceptual i aplicabilitat de la IV com a aposta de disseny urbà.

Pedro Calaza-Martínez. Consultor sènior, professor i investigador. Doctor Enginyer Agrònom per la USC i Doctor Arquitecte del Paisatge per la Universitat de Lisboa. Degà del Col·legi Oficial d'Enginyers Agrònoms de Galícia i secretari del Consell Gallec d'Enginyeries. Membre del Comitè d'Experts de l'Escola gallega del paisatge, de l'WG7 de boscos urbans i periurbans de la FAO, vocal de la Junta Directiva i coordinador de la Comissió de Boscos urbans i Norma Granada de l'AEPJP.

 

Ubicació: Pavelló 3, estand 370


SORIGUÉ
Adreça: Alcalde Pujol,4
Localitat: lleida
CP: 25006
Província: lleida
Comunitat autònoma: cataluña
Telèfon: 973706100
Pavelló: P3 / Exterior 2
Estand 370 / E63